Familietrip: Bali met de kinderen

Bali met uw familie is een absolute verandering van omgeving, in een prachtig land! Witte en zwarte zandstranden, vulkanen, rijstvelden, levendige straten, Hindoeïstische festivals en tempels: een heerlijk verblijf met de kinderen, rijk aan kleuren en smaken…

Onze familietournee in Bali: verblijf in Ubud, Sanur en Amed, dan vliegen (1 uur) naar Lombok Island, verblijf in Mangsit en Gili Air.

Bali

Wat we als familie zo leuk vonden aan Bali als familie

Op een scooter rond Ubud (Bali) en Amed (Bali), Antoine voor zijn moeder en Thelma voor zijn vader! Terwijl de lange wandelingen de kinderen niet verrukten, waren de wandelingen op de scooters zeer succesvol! We hebben echt genoten van het gevoel dat we van de gebaande paden af zijn gegaan en dat we, volgens onze wensen, verdwaald zijn geraakt. Bijna toevallig ontdekten we de prachtige rijstvelden van Ubud, en vermenigvuldigden we de kleine wandelingen zeer mooi. In de stad is het verkeer zeer druk, de meeste Balinezen (en zelfs gezinnen!) reizen per scooter. In het begin is het niet gemakkelijk om gaten in de weg te vermijden, stapels grind, hanen, en links rijden… maar we hebben genoten!

Bewonder de zeebodem bij Gili Air (Lombok) en Amed (Bali). Je kunt er duiken of snorkelen met de kleintjes. Er zijn dagtochten aan boord van een boot met glazen bodem naar Gili Air, Gili Meno en Gili Trawagan. Als uw kinderen nog wat jong zijn voor een hele dag snorkelen, is het ook mogelijk om op tijd een boot met glazen bodem te huren. En in een uur tijd hadden we de kans om twee grote schildpadden te zien!

Breng een middag door in het apenbos in Ubud (Bali): honderden apen leven vrijelijk in dit natuurreservaat, gelegen aan de ingang van de stad. De kinderen vonden het heerlijk om ze te zien spelen, elkaar te pakken, te vechten…

Ontdek de duizend exotische vogels van Bali Bird Park. Meer dan 250 vogelsoorten leven in dit grote tropische park, waarvan sommige in een grote serre met weelderige vegetatie: toekans, papegaaien, ara’s in prachtige kleuren… Ook een Komodododo-draak, een soort reuzenhagedis, is zeer indrukwekkend te zien. De kinderen waren blij dat ze in het restaurant spelletjes tot hun beschikking hadden (kleurstoffen, poppen, bouwspelletjes)… en we konden rustig lunchen!

Paardenkoetstochten in Gili Air (Lombok), aangezien alleen paardenkoetsen en fietsen zijn toegestaan. Met dit vervoermiddel hebben we het eiland rondgereisd: zeer gewaardeerd door de kinderen! Het is ook mogelijk om er fietsen te huren.

Woon een Balinese dansshow bij in het paleis van Ubud (Bali): kostuums, make-up, dankzij de dansers is het absoluut prachtig! Een andere groep treedt elke avond op. Kaartjes worden verkocht aan de ingang van het paleis en de show vindt plaats om 19:30 uur. Het is beter om vroeg te komen om goed geplaatst te zijn, omdat de stoelen niet genummerd zijn.

Massage krijgen: veel hotels bieden massages aan, en ook kinderen vinden ze leuk!

Spring van steen naar steen in het midden van het grote waterpaleisbassin, in Tirtagganga (vanuit Amed, Bali). In het hart van een prachtig landschap van rijstvelden, een zeer mooie tuin met fonteinen, standbeelden, bassins vol vis… De plaats is echt charmant en de kinderen hielden ervan om het grote bassin over te steken door van steen naar steen te springen: eindelijk een tempel die ze echt leuk vonden!

Onze favoriete plekken op Bali en Lombok met kinderen

Gili Air, een klein eilandje bij Lombok: een half uurtje varen met een klein vissersbootje, om het paradijs te ontdekken! Wat een gemoedsrust! Geen auto’s of scooters, prachtige snorkelplekken, de turquoise zee, de turquoise zee, transparant en warm: we hielden ervan, omgeven door prachtige landschappen. Over het algemeen is Lombok heel anders dan Bali: veel minder toeristischer, rustieker, authentieker en veel armer. Er zijn enkele mooie plekken: naast het eiland Gili Air is het (verlaten) strand van Kuta, ten zuiden van Lombok, echt spectaculair! In hetzelfde gebied is het bezoek aan het traditionele dorp Sasak interessant.

Amed (Bali): een vriendelijk vissersdorpje, zeer weinig toeristisch. Het is noodzakelijk om een scooter of een auto te huren om zich te verplaatsen. Het zwarte zandstrand is anders dan de witte zandstranden van Gili Air, maar de rust is er altijd! Vanuit Amed, excursie naar het mooie Waterpaleis in Tirtagganga.

In Sanur (Bali), zeer weinig toeristen ook. Wandelingen langs het strand waar mooie sloepen liggen opgeslagen, prachtige uitzichten op de Agung-vulkaan en een prachtige zonsondergang… Een prachtige plek om het Balinese leven te ontdekken, onderbroken door de Hindoeïstische religie. Elke ochtend worden er overal op straat offers gebracht, voor de tempels: bananenbladeren, rijst, snoep, fruit…