Een babysitter op vakantie of tijdens de vakantie: het juiste plan!

Uw kinderen zijn met verlof en u kunt geen toezicht op hen houden? Ga je op vakantie en wil je een paar momenten voor jezelf houden? Babysitten is de ideale oplossing! We leggen u alles uit.

vakantie met een babysitter

Dus u besluit om op vakantie te gaan. En natuurlijk is iedereen zonder uitzondering aan boord: mama, papa en de kinderen nemen een welverdiende pauze voor een paar dagen of een reis. Maar hoe kunnen we een echte pauze nemen als we ouders zijn, zelfs op vakantie? Het kan ook zijn dat u tijdens de schoolvakanties niet in staat bent om voor uw kinderen te zorgen, omdat u niet genoeg vrije dagen heeft of omdat u werkt aan dringende gevallen die u niet kunt uitstellen. Om al deze vragen of behoeften te beantwoorden, is er een oplossing: een betrouwbare en dynamische oppas, die tijdens de schoolvakanties of tijdens het verlof met het gezin bij u thuis komt of u zelfs vergezelt op een reis. Maar hoe vind je dit soort super nanny’s die je gemoedsrust geven, of zelfs de kans geven om op een moment voor jou te proeven, aangenaam en welverdiend?

Wat voor soort oppassen heb je nodig?

Om complexe of last-minute organisaties te vermijden, moet u uw behoeften kennen voordat u een babysitter inhuurt. Er zijn drie mogelijkheden voor u om uw methode van kinderopvang te kiezen.

Ten eerste, als uw professionele activiteit u niet toelaat om van uw kinderen te genieten tijdens de schoolvakanties, hoeveel dagen en hoe laat zal de nanny thuis voor hen zorgen? Kun je nog steeds een paar dagen vrij nemen of niet? Of, integendeel, loopt u het risico later dan normaal terug te komen vanwege een periode van professionele haast?

Als u tegelijkertijd met uw kinderen met verlof bent en u blijft thuis, wilt u dan een babysitter die slechts één avond, een maaltijd met volwassenen, of beter gezegd, een paar dagen, komt om van uw welverdiende vakantie te genieten?

Tot slot, als u op vakantie gaat, maar u wilt enkele momenten voor uzelf houden tijdens de familie-uitstap, waarom kiest u dan niet voor een babysitter die met u meegaat? In welk geval, hoe lang moet de oppas per dag voor uw peuters zorgen? Als u slechts één of twee avonden of dagen vrij wilt hebben, waarom huurt u dan geen babysitter ter plaatse, als u in Frankrijk of in een buurland verblijft?

Zodra u uw behoeften hebt vastgesteld, kunt u contact opnemen met deitters die u vertrouwt, mede dankzij de goede cijfers en opmerkingen die de ouders van hun vorige babysitter hebben achtergelaten. Praat met hen in de chatroom om er zeker van te zijn dat ze aan uw verwachtingen voldoen en, als u de behoefte voelt, een interview thuis of telefonisch te plannen.

Een babysitter op vakantie: de wettelijke regels

Zeker, een babysitter beschikbaar hebben tijdens de zomervakantie of zelfs klaar om met u op reis te gaan is een ongelooflijke kans. Toch moet u weten dat er regels zijn die u moet volgen. Deze zijn wettelijk verplicht, maar zullen je ook in staat stellen om een goed verblijf bij je nanny of babysitter te hebben.

Het salaris van je oppas…

Natuurlijk is het salaris van uw oppas het eerste en belangrijkste punt om rekening mee te houden, of het nu gaat om oppassen als onderdeel van een reis of alleen als onderdeel van de schoolvakanties. Als je besluit om een babysitter mee te nemen op vakantie, zorg er dan voor dat je het ruim voor de grote dag met haar eens bent over haar salaris. Houdt u er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor de transport- en verblijfskosten en, wat de vergoeding betreft, dat het wettelijke minimumtarief overeenkomt met het minimum uurtarief in Frankrijk. U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vast tarief, een oplossing die voordeliger kan zijn. Het minimum uurtarief is ook het minimumtarief voor kinderopvang thuis, hoewel het vaste tarief ook kan worden overwogen als u uw Sitter vraagt om meerdere dagen achter elkaar op uw kinderen te passen.

De uit te voeren taken

Voordat u een oppas inhuurt, moet u een lijst opstellen van de taken die zij moet uitvoeren: maaltijden, bad, vermaak, enz. Het is een kwestie van haar een maximum aan vrijheid te geven en tegelijkertijd te specificeren wat je van haar verwacht. Het beste is om alles op papier te zetten, zodat ze zich rustig kan organiseren en aan al uw verwachtingen kan voldoen. Weet ook dat je hem geen zware huishoudelijke taken kunt toewijzen: het is niet zijn werk en hij zal al voor je kleintjes zorgen.

Veiligheidsregels en -voorschriften

Omdat de regels van het leven en de veiligheid in elk gezin anders zijn, is het aan u om ze bekend te maken aan uw oppas. Zorg ervoor dat u aangeeft wat u wel en niet moet doen met kinderen tijdens de thuiszorg. Geef aan wanneer kinderen moeten eten, wanneer ze naar bed moeten gaan, enz. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de grenzen die u gewoonlijk aan uw kinderen stelt, worden gerespecteerd.

De rechten en plichten van uw reizende kindermeisje

De babysitter die je meeneemt op reis werkt niet 24 uur per dag: je moet haar wat rust geven en minstens één dag per week vrij. U zult het op eigen kosten moeten meenemen en het vervoer naar uw vakantiebestemming moeten regelen en u zult het moeten voorzien van een fatsoenlijke accommodatie. Bovendien moet het gedekt zijn door een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Maak voor uw vertrek een ondertekend contract met data, salaris en voorwaarden: zo voorkomt u misverstanden die uw einde van de vakantie kunnen verpesten.

Hoe vind ik oppas tijdens de schoolvakanties?

Bsit is er om u te helpen: door te kiezen voor de categorie “babysitten” of “vakantiebewaking“, vindt u alle Sitters die beschikbaar zijn voor dit soort occasionele en stipte service. Selecteer degene die het beste bij uw criteria passen (patiënt, glimlachend, zorgzaam, vriendelijk, enz.) – vooral door gebruik te maken van hun presentatietekst, de tags die ze aan hun profiel hebben toegevoegd en vooral de aantekeningen en commentaren die door de andere ouders zijn achtergelaten. Presenteer uw verzoek aan hen via de Bsit-chat en maak van de gelegenheid gebruik om een gesprek aan te gaan dat kan bevestigen dat het het zeldzame juweel is of niet. Als je eenmaal de gelukkige vrouw hebt gekozen, hoef je alleen nog maar de praktische aspecten van de kinderopvang te definiëren en haar officieel in dienst te nemen via een arbeidscontract.